Het skigebied rondom Morgins

Het skigebied 'Portes du Soleil' verbindt Zwitserland met Frankrijk en is letterlijk de poort naar de zon. De 195 liften verbinden in totaal twaalf plaatsen en 650 kilometer piste aan elkaar. Binnen de skipistes is er een ruim aanbod van blauwe (170 km), rode (380km) en zwarte pistes (100km). Dat maakt het gebied optimaal geschikt voor zowel de ervaren als de beginnende skiër. Daarnaast is er in het gebied in totaal 214 kilometers aan loipes voor de langlaufliefhebber.

De pistes beginnen op een hoogte van 1.000 meter en gaan door tot 2.466 meter. Hierdoor is 'Portes du Soleil' een sneeuwzeker gebied waar de wintersportfanaat zijn hart kan ophalen. Het centrum van Morgins heeft centraal gelegen een lift die als opstappunt voor het skigebied fungeert.

De Zwitserse skischool (Ecole Suisse des Sports) is lokaal vertegenwoordigd. Zij kunnen, buiten het aanbieden van skilessen, ook begeleiden bij het ontdekken van dit fantastische gebied en de unieke plekjes laten zien. Ook voor kinderen vanaf 3 jaar is er de mogelijkheid tot skiles in de 'Mini Club'. 

 
  Volg ons: Deel deze pagina:

Contact: info@morgins.nl

Website by InterXL