Zomeractiviteiten in en om Morgins

Het zomeraanbod in de omgeving van Morgins is divers en uitgebreid te noemen. Daarnaast zijn er ook nog activiteiten in het dorp zelf maar ook in de omgeving.
Zo is er de mogelijkheid om tijdens een bergwandeling te blijven voor lunch of overnachting in de diverse Alpenhutten. Naast de mooie bergpanorama's kan er dan ook genoten worden van de uitstekende regionale gerechten op de menukaarten.

In de zomer is er in juni, net als in december, een traditioneel zonnewendefeest met water, melk en wijn. Ook is er het 'Salon de la Santé par les Plantes' in juli waarbij plantenliefhebbers elkaar opzoeken. Het einde van de zomer wordt al decennia gevierd met de 'Terugtocht van de koeien van de alp' waarbij er genoten kan worden van regionale culinaire versnaperingen en regionale muziek.

In de nabije omgeving kan er op rijafstand golf gespeeld worden op de uniek gelegen baan van Golfclub Montreux. De course ligt er sinds 1900 maar is in 2005 opnieuw ontworpen en aangelegd door de beroemde Amerikaanse golfbaanarchitect Ronald Fream. Deze 18 holes baan ligt prachtig en wordt beschermd door de bergen van het Rhône dal.

Op minder dan een half uur rijden is er de mogelijkheid om steden als Montreux en Lausanne te bezoeken. Beide liggen aan het prachtige meer van Genève waar ook watersportmogelijkheden te vinden zijn. Montreux staat bekend om haar filmfestival en het jaarlijkse Jazz Festival in juli. Lausanne is met de beroemde hotelschool de bakenmat van het hotelleven in Zwitserland en misschien wel de wereld.

 
  Volg ons: Deel deze pagina:

Contact: info@morgins.nl

Website by InterXL